Днес настъпва астрономическата зима. Това ще стане в 23:48 ч.От 21

...
Днес настъпва астрономическата зима. Това ще стане в 23:48 ч.От 21
Коментари Харесай

Днес настъпва астрономическата зима

Днес настава астрономическата зима. Това ще стане в 23:48 ч.

От 21 декември денят стартира да нараства, до момента в който се изравни с нощта с идването на пролетното равноденствие.

Преди обяд през днешния ден на доста места в равнините и котловините ще бъде мъгливо, като усъвършенстване на видимостта ще настава в следобедните часове. Над планинските региони през целия ден ще бъде слънчево. Максимални температури сред 4° и 9°, в София - към 7°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология, съобщи през днешния ден.бг.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Преди обяд на доста места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максимални температури: 7°-9°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб югозападен, по билата до сдържан, североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 9°, на 2000 метра - към 4°.

В четвъртък и петък ще се задържи изсъхнало и относително топло за интервала. В Югозападна България ще бъде съвсем безшумно, в останалата част от страната ще духа вятър от западната четвърт, най-вече слаб. Сутрин тук-там в низините и котловините ще е мъгливо или с ниска облачност, към и след обяд ще бъде най-вече слънчево. Температурите ще продължат да се покачват и втория ден минималните ще са към нулата, а оптималните ще доближават 13°-15°, по-ниски в местата с по-трайна мъгла.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР